onsdag 28 december 2011

Efter julen.

Jag hoppas att ni alla har haft en bra jul! Själv har jag varit iväg för några dagar och firat jul hos min mamma och snart åker jag iväg igen över helgen till min sambos familj. Jag har mest tagit det lugn och hunnit läsa några böcker, bland annat Järnkonungen av Kulie Kagawa och Torment samt Passion av Lauren Kate. Recensioner kommer inom kort! 

/Nellie C Lind

lördag 17 december 2011

Jag har stickat lite.

Sedan jag för några månader sedan fick för mig att börja sticka har jag i stort sätt gjort det varenda dag. Vissa dagar i bara några minuter, andra i flera timmar. Tänkte visa två halsdukar som jag lyckats åstadkomma. 




Det här är min experimenthalsduk. Genom att göra den här lärde jag mig grundteknikerna i stickning som räta maskor, maska av och byta färg. Aviga maskor har jag inte riktigt börjat med ännu. Har prövat men det var inte det lättaste. :)


Den här halsduken var helt klart mycket roligare att göra! Nu kunde jag ju grunderna när jag satte igång. Mönstret är enkelt och jag planerar att göra två till i andra färger. En till mig och en till min mormor. Den här är en julklapp till min mamma.
  

Det här är en närmare bild på nätmönstret halsduken till min mamma fick. Jag gillar det skarpt! Halsduken blir oerhört mjuk och mysig. Den är visserligen inte särskilt varm, men passar till våren eller hösten.












/Nellie C Lind

Julie Kagawa.

Igår fick jag två recensionsböcker från Harlequin. "Järnkonungen" och "Järnprinsessan" som är skrivna av Julie Kagawa.

Jag tilltalas verkligen av böckernas framsidor och baksidestexterna är väldigt lockande. Jag gillar även att man inte behöver vänta hur länge som helst på fortsättningen. Första boken kom nu i november, andra i december och den tredje kommer i februari.



/Nellie C Lind

tisdag 13 december 2011

En vinst!

Jag var med och tävlade om Nathalie Sjögrens bok "I nattens mörker" för ett tag sedan, och jag vann! :D 
Idag damp boken ned i min brevlåda och den låter verkligen spännande. Så här står det på baksidan (jag har kortat ned lite):

"Djupt inne i skogen lever Serando. En grym varelse med evigt liv. I nattens mörker lockar han till sig kvinnor. Han livnär sig på dem. Genom tankekraft får han dem att lämna tryggheten i en närliggande by och bege sig till hans kalla slott ute i skogen.
Ingen vågar göra något för att stoppa honom. Ingen förutom Evilina. Hon känner en kuslig samhörighet med Serando. Varenda gång han lockar en ny kvinna till sig känner hon av hans lockelse."
  
Ser fram emot att få läsa den!


 /Nellie C Lind

fredag 2 december 2011

Ny svensk Science fiction!

Den 6 December kommer "Snökristallens frusna skönhet" ut! 

Boken är skriven av Theres Amrén och utspelar sig i en avlägsen framtid där en ny istid härskar. Den handlar om Nigala. Hon vakar över ett folk som legat i koma i flera århundraden sedan den stora katastrofen. Hon har alltid känt en samhörighet med dem och när hon lär känna dr Rakov börjar hon förstå varför. Men ju mer hon får veta desto mer faller hennes värld som hon trodde var sanningen ihop. 

Om du tycker att boken låter spännande kan du delta i en TÄVLING och få chansen att vinna den. Du kan även PROVLÄSA om du vill. 

Mer information hittar du på Theres HEMSIDA.  




/Nellie C Lind

torsdag 1 december 2011

Skrivadventskalendern.

Det här är nog det roligaste som hänt på länge, tycker jag. Vi som skriver har fått en helt egen skrivadventskalender! Första luckan öppnades idag och det utlovas en massa tävlingar framöver där man bland annat kan vinna böcker, lektörsutlåtande eller en resa till New York. Jag tycker att det här var verkligen en jätte bra idé och ser fram emot att ta reda på vad som döljer sig under kommande luckor. :)


/Nellie C Lind

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...