onsdag 10 oktober 2012

Att starta förlag är inte enkelt.

Jag är mitt uppe i att försöka lära mig hur man går till väga för att driva ett förlag. Allt det praktiska hos skatteverket och så vidare är inga problem. Det är egentligen bagateller i jämförelse med allt annat som jag måste få ordning på. Till en början är tanken med mitt förlag att endast ge ut mina egna böcker som e-böcker, och då på engelska. Att bara översätta är jobbigt nog, men hur man faktiskt publicerar en e-bok UTAN att vända sig till sajter som Elib, Smashword och Lulu är en bökigare fråga. Just nu funderar jag mycket på om jag kanske ändå ska använda mig utav till exempel Smashword eller inte. 

Jag har även varit på biblioteket och lånat några böcker för att lära mig Photoshop samt Indesign utan att behöva lägga ut en förmögenhet på kurser. Jag känner att jag börjar få grepp om hur programmen fungerar, men har nog fortfarande en lång väg att gå innan jag kan börja använda dem på ett professionellt sätt. Vill ju inte att böckerna ska se amatörmässiga ut när de väl publiceras. 

Just nu är jag också väldigt mycket inne på att INTE översätta "Dödens gåva" till engelska, utan låta boken skickas runt till förlag här i Sverige ett tag till innan jag fattar det beslutet. Sedan vet jag inte riktigt om jag vill så gärna börja med "Dödens gåva" medan allting är nytt för mig. Så just nu arbetar jag istället på en ny bok, eller rättare sagt en novell på cirka 100 sidor på engelska.

söndag 7 oktober 2012

Photoshop och Indesign.

Trots att jag hjälper till att driva igång ett företag just nu planerar jag även för fullt för mitt förlag som jag hoppas starta inom det kommande året. Just nu är jag mycket inne på att lära mig Photoshop och Indesign. Det är dock inte det lättaste att lära sig Photoshop och Indesign. Att lägga ut flera tusen på kurser är inget jag för närvarande har råd med. Jag håller även på med att kolla runt om det kan vara några andra program man kommer ha nytta av.

Just nu leker jag mest runt i Photoshop och för att se om jag kan åstadkomma något intressant omslag. De omslagen är mest för skojs skull, men om jag lyckas fixa ihop något jag kommer att vara nöjd med tänkte jag visa dem här. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...